Introduksjon: 
Hvordan skape en ny, moderne og langvarig logo som kan bli ”akseptert” av en så etablert bedrift som fløibanen, samtidig som man tar vare på deres verdier og identitet? 
Fløibanen har etter hvordan vi har forstått det to forskjellige målgrupper. Den første er de som bor i eller oppover fløien og som bruker banen til pendling hver dag. Den andre er turister og andre besøkende. Det er disse som utgjør hovedgruppen av brukere gjennom året. Det er voksne eller unge voksne i begge grupper, barn eller barnehager bruker også banen regelmessig, men da i følge med voksne som har ansvar. 
Fløibanen er en av Bergens mest kjente turistattraksjoner, berømt langt utenfor Norges grenser. Fløibanen har en gammel og ærverdig historie. Ideen ble fremmet av daværende stortingsrepresentant John Lund, og arbeidet ble påbegynt i 1914. Arbeidet skulle ikke ta lang tid, men på grunn av første verdenskrig var ikke Fløien klar for bestigning av vanlige passasjerer før i januar 1918. 
Siden Fløibanen er kjent for alle som kommer til Bergen eller som bor her, så logoen trenger ikke ”skrike”, men den bør virke robust og sikker. Jeg ønsker å lage en mer moderne profil for fløibanen, men stilen må også kunne brukes i mange år fremover. Jeg ønsker å få frem hvem fløibanen er, det at du kommer deg raskt opp på fløien på en sikker og behagelig måte. Logoen er enkel og tydelig, og ser stødig og sikker ut. Jeg ønsker å fremme det at fløibanen er noe annet enn fløyen, dette er en egen bedrift. Banene, Rødhette og blåmann eller deres farger brukes i logoen. Det er en rød og en blå, dette er det fordi det skaper et mye ryddigere helhetsinntrykk og det vil også være med på å lage variasjon uten at det blir forskjellige elementer.
FLØIBANEN
Published:

FLØIBANEN

FLØIBANEN

Published:

Creative Fields